Hvordan velge disk?

 Å velge disker når man ikke kjenner sporten så godt, er ingen lett oppgave. Av erfaring ender man ofte opp med det som ser bra ut. Dette er ikke det den beste løsningen. Derfor skal vi i hjelpe deg litt på veien mot ditt første kjøp av golfdiscer.

 

"Hvilke disker trenger jeg?"

 

Det korte svaret:

Startsettet til Prodigy(det finner du her). Settet består av tre disker, som alle passer godt til nybegynnere. Diskene er designet for å kunne bli brukt av alle ferdighetsnivåer, og vil kunne følge deg gjennom hele din diskgolf-resie.

 

Det lange svaret:

For nye spillere holder det med 2 disker til å begynne med. En putter og en midrange/driver. Mange tror at puttere kun er til å putte med, men det å kunne kaste en putter er veldig nyttig på banen, og for å trene på teknikk. Det å lære seg å kaste puttere rett er en fin ting å trene på i starten, det vil du få igjen for senere. Det gjør at du ikke legger til deg alt for mange uvaner. Man vil kunne legge til seg uvaner hvis man går rett på drivere, da de er mer tilgivelig for dårlig teknikk.

 

Hva må jeg tenke på?

Utseende er viktig, vi er alle enige om det, men desto viktigere er egenskapene disken innehar. Flyveegenskapene til en disk er definert av Flight Ratings. Det kan du lese om her.

 

En annen faktor som har påvirkning på hvordan disken flyr er diskens vekt. Det er mye fokus på vekt blant proffe spillere, og man hører ofte at de kaster maksvekt på alt de har. Det er fordi de kaster 150-160 meter, og trenger stabiliteten maksvekt gir for å kunne kaste såpass langt med kontroll. For oss dødelige har ikke vekt så mye å si, med mindre man spiller i gode mengder vind. 

 

Til nye spillere anbefaler vi disker som er under speed 8, har en glide mellom 4 og 7, turn mellom -2 og -4, og fade på 1-3. Vi har filtrert ut disker som faller innenfor disse tallene her.

Lagt til i din ønskeliste
Min ønskeliste
Du har lagt til i handlekurv