Flight

/flʌɪt/

Handlingen eller prosessen med å fly gjennom luften.

  

Blir du forvirret av numrene på diskene? Da skal vi prøve å gjøre det litt klarere for deg.

Flight Ratings definerer hvordan en disk oppfører seg i luften hvis den er kastet på "korrekt" måte. Med korrekt måte menes det at disken kastes med den farten den er ment til, og at vinkelen på disken er parallell med bakken. Altså hvis disken kastes høyt, eller uten nok kraft ut ifra hva diskens speed krever, vil den ikke oppføre seg som definert av Flight Ratingsene.

Det er ingen standard for disse tallene, og dermed varierer det fra produsent til produsent hvordan diskene oppfører seg. Men det er et godt utgangspunkt.

 

Flight Ratings er delt inn i 4 katgorier: Speed, Glide, Turn og Fade.

 

 

Speed

Speed, eller fart, er diskens aerodynamiske ytelse. Altså hvor lett disken kutter seg igjennom luft. Speed 1-2 er som regel puttere, 3-5 er midrange, 6-8 er fairway drivere og 9-14 er distance drivere. For nybegynnere anbefaler vi å holde seg under speed 9. Man vil ikke kunne utnytte drivere med høyere speed enn dette til å begynne med.

 

Glide

Glide definerer diskens evne til å skape "løft" i luften. Desto mer glide, desto lenger klarer disken å holde seg i luften. Mye glide er bra for å få distanse for nye spillere, fordi disker med mer glide ikke krever like mye kraft for at de skal langt.

 

Turn

Turn er diskens tendens til å svinge til høyre (for høyrehendt backhand, eller venstre for høyrehendt forehand.) i høy hastighet. En disk med 1 i turn vil ha en tendens til å ikke turne i det hele tatt, mens en disk med -4 i turn vil ha en tendens til å turne mye. For å få det vi kaller "full flight" så kreves det at disken på et tidspunkt i luften "turner". Full flight vil si at disken starter med å turne til høyre (høyrehendt backhand) for så å "fade" ut til venstre. Når man oppnår full flight vil man få maks distanse. Derfor anbefaler vi at nybegynnere starter med understabile disker, altså disker med turn -2 til -5. Dette gjelder ikke nødvendigvis for puttere.

 

Fade

Fade er diskens tendens til å svinge til venstre (for høyrehendt backhand) i lav hastighet, eller i slutten av flighten. En disk med fade 1 vil ha en tendens til å svinge lite til venstre, mens en disk med fade 5 vil ha en tendens til å svinge mye. Vi anbefaler nybegynnere å gå for en disk med lite fade, da dette vil gjøre at man oppnår et rettere og lengre kast.

 

Full flight illustrert:

  

Hvis du vil nerde skikkelig anbefaler vi en artikkel fra Inbounds Disc Golf om hva som påvirker hvordan disken flyr. Du finner den HER.

 

Under finner du disker som er enkle å kaste, men som ikke nødvendigvis er kun for nybegynnere.

Vi anbefaler å starte med disker som er lettkastet for å utvikle god teknikk. 

 

Lettkastet golfdiscer disk golf

I18n Error: Missing interpolation value "dato" for "{{ dato }}" Av Didrik Bråthen

Del:

Lagt til i din ønskeliste
Min ønskeliste
Du har lagt til i handlekurv